2011. március 8., kedd

RObotzi

Kedves humanoidok ime a román underground művészetek egyik gyöngyszeme, a Kreatív majmok "előadásában", melyben a román posztkommunista valóságot és jelleget mutatják  be,  de legalábbis reflektálnak rá, ismert román archétípusokat magukbaolvaszó robotkaraktereik által.
A nagy átlagot képviselő pocakos, iszákos, felszínes, divattól és trendektől agymosott, intelektualitástól messze rohanó MO és a kissé fásult de eszes ,  életrevaló F.O.C.A droidokon  keresztül.  Az első évad, 5-ik epizódjából például brilliánsan kiviláglik a helyi túlélő mentalitás miszerint: "mi nem lopunk (pusztán) csak alkalmazkodunk" a lehetetlen körülmények elképesztő helyzeteihez, kreatívan felhasználva azon szegényes lehetőségeket amiket a sors a mindennapi robotot végző boldogtalan, megkopott honpolgárok elé gördít:D 
Ime a szomorú szocreál román valóság sajátos figuráinak zseniális ábrázolása humorral, ironiával mindezt a művészetek és a digitális alkotóeszközök népszerűsítésének érdekében.
Mivel a Creative Monkeyz levonúlt a YouTube-ról és az egyébb videómegosztó oldalakról, az epizódok kizárólag a saját webldalukon tekinthetőek meg. Levonulásuk okáról bővebben itt.
 
Az epizód megtekintéséhez kérlek klattyolj az alábbi linkre:




Bővebb infók és a többi epizód megtekinthető a CreativeMonkeyz oldalon.
Long Live the Creative Monkeyz!

PUNCT.